Een ontwerp op maat 

Aluminium Extrusie

Aluminium extrusie proces

Waarom een extrusie product

Extrusie is een proces waardoor aluminium profielen gemaakt kunnen worden. Er zijn talloze voorbeelden van aluminium profielen. Iedereen kent de standaard profielen zoals een buis, koker en hoekprofielen. Maar vaker worden profielen voor speciaal voor toepassingen gemaakt. Het voordeel van een extrusie product is eigenlijk niet in een paar zinnen uit te leggen. Wel zijn in onze ogen een paar specifieke eigenschappen uniek:

  • zeer flexibel in vorm
  • relatief goedkoop. Matrijzen zijn vanaf €500,00 gerealiseerd. En omdat het uw profiel betreft betaald u eigenlijk het zuivere aluminium en de arbeid voor het inzetten van de matrijs.
  • Geanodiseerd aluminium oogt zeer professioneel
  • aluminium is zeer goed te bewerken, is sterk en heeft een goede warmtegeleiding.

Idee...?

Het ontwerp proces

Profielen geven de basis van een product. Het ontwerp is een samenkomen van functionaliteit en design. Lebocq heeft jarenlange ervaring in profiel design.

Voor het oog...?

oppervlakte behandeling

Leuk, zo'n aluminium profiel. Brut noemen ze dat ook wel. Blank aluminium dus onbehandeld is vaak niet de bedoeling. Anodiseren, lakken of poedercoaten is technisch of esthetisch vaak noodzakelijk.

ja ik wil....

Het bestel proces

Op maat leveren. Dat wil zeggen eerst luisteren naar eisen en wensen. Een ontwerp is goed als de opdrachtgever de eisen, wensen en vaak meer terug vindt in de 3D tekening. Matrijzen maken van dit ontwerp levert direct ook het prototype. Daarna pas start de productie.

van profiel naar product

Bewerkingen

Op lengte zagen, voor het lakken misschien? Gaten boren of sleuven frezen en misschien wel draad tappen of misschien wel een eindkapje monteren?

Enkele voorbeelden

Het bewijs van onze acties

We zijn zuinig op onze klanten en noemen daarom geen namen.

Strip voor rooster in varkenstal

Mest roosters geoptimaliseerd

Koelprofiel met klikfunctie

waterkoeling en snelle montage

Profiel voor led armatuur

Enorme warmte overdracht