Meterkast

Uw meterkast
is uiteraard de basis om de wallbox of laadpaal van stroom te voorzien. Om een EV oplader te mogen plaatsen moet de meterkast aan verschillende eisen voldoen.

-Uw
aansluiting bestaat uit een of 3 fases. Dat vindt u terug op de factuur van uw energieleverancier of fysiek op de kilowattuur meter in de meterkast. Vaak is het zo dat met een 3 fase aansluiting u meer capaciteit heeft om te laden. Waardoor uw auto sneller geladen kan worden. Wat ook belangrijk kan zijn is de afgezekerde waarde  van uw hoofdzekering(en). Die vindt u terug tussen de voedingskabel en uw kilowattuurmeter. Bij 3x 25A of 1x35A is het vaak zo dat u uw hoofdzekering moet laten verzwaren naar bijvoorbeeld 3x40A. Deze verzwaring wordt uitgevoerd door uw netbeheerder, waardoor uw vastrechtkosten ook worden verhoogd.

– De
meterkast moet een hoofdschakelaar hebben. Dit is een verplichting vanuit de mNederlandse overheid die is vastgelegd in NEN1010 en overgenomen is door de Nederlandse netbeheerders. Als u zonnepanelen geinstalleerd heeft, moet dat volgens regelgeving reeds gebeurd zijn. Ook wanneer uw huis gebouwd is na 1 sept 2005 is dit in de bouw meegenomen.

-Aardlekschakelaars
zorgen ervoor dat bij foutieve stromen uw veiligheid wordt gewaarborgd. Voor de installatie van verschillende wallboxen kan het zijn dat we een extra aardlekschakelaar moeten plaatsen. Dat is afhankelijk van uw specifieke situatie en kwaliteit van de aardpen of meegeleverde aarde vanuit uw netbeheerder.

-Groepen in
uw meterkast verdelen de aangeboden stroom van de netbeheerder in groepen. Elke groep is afgezekerd met een losse zekering of automaat die uw installatie beveiligd tegen overbelasting. Omdat een wallbox een van de grootste stroomverbruikers in uw meterkast gaat zijn.,is het nodig om hier een aparte groep voor te reserveren of aan te leggen. Een zogenaamde aardlekautomaat combineert een automaat en aardlekschakelaar. 

-internet
aansluitingen zijn nodig om uw EV lader uit te lezen en eventueel te programmeren. Het is dus handig als een internet aansluiting aanwezig is in de meterkast of een goede stabiele wifi verbinding.

-Vaak wordt
voor de EV lader een Kilowattuur meter geplaatst. Deze kunt u dan fysiek aflezen zonder verbinding te maken met uw wallbox.

Laadpaal/ box

-Uiteraard
bepaalt u waar de EV lader geplaatst wordt. Hierbij is het van belang dat een kabel tussen de meterkast en de EV lader gelegd kan worden of al is voorzien. Als deze kabel door de grond moet, is het wettelijk verplicht om deze op 50cm diepte te leggen met een afgeschermde kabel of in een buis. Verder moet de EV lader op eigen terrein staan.

Mocht u een EV lader gekozen hebben en wil deze monteren op een paal, dan kunnen we maatwerk voor u leveren.

Installatie

Offerte aanvraag

Dank u voor uw interesse. Als de prijs u bevalt, vul dan uw e-mail / telefoonnummer in en verstuur het formulier. Wij nemen vervolgens kontakt. De kostenschatting is:

Dank u voor uw interesse. Als de prijs u bevalt, vul dan uw e-mail / telefoonnummer in en verstuur het formulier. Wij nemen vervolgens kontakt. De kostenschatting is: